THE ARCHITECTURE PAVILION


Serbia, 2012
Competition entry: a small pavilion
Marta Forlese, Antonella Rigutto
In this project, given some restrictions about dimensions and materials (ready-made insulating panels), we focused on a simple empty box, cut by rays of light, which penetrate the building, misleading the perspective and the perception of the basic rectangular shape, which is kept simple and easy in order not to waste space in such a small room. The plain white walls help the eye to focus on the exposed art pieces with no distraction, reflecting and magnifying the daylight, which is brought inside the pavilion through a complex system of glass and mirrors. Inside, optical fibers allow to spread the light inside the room, saving energetic resources and making the pavilion a little bit more sustainable.

in:
<< previous next >>
INTERIOR VIEW CONCEPT
<
>